EL YAPIMI BOL KÖPÜKLÜ SUSURLUK AYRANI NASIL YAPILIR..?

 Tarih: 15-04-2016 18:11:00  -   Güncelleme: 15-04-2016 19:12:48

EL YAPIMI BOL KÖPÜKLÜ SUSURLUK AYRANI NASIL YAPILIR..?

Ayran şüphesiz Türk mutfak kültürünün baş tacı içeceklerinden biri...

Etli yemek, hamur işi, kızartma ve daha niceleri… Hiçbiri farketmeksizin, her yemeğin yanında tüketilebilecek bir içecek. Ayran deyince akla pek çok kişi tarafından bilinen ve bir hayli meşhur olan Susurluk ayranı gelir.

Susurluk ayranı nasıl yapılır..?

TV100 haber milli içeceğimiz ayranı evlerimizde hazırlarken aynı tadı yakalamak için Susurluk ayranı tarifini sizler için araştırdı.

İşte Susurluk’un ayranını Türkiye’de meşhur eden formül:

Susurluk ayranı hazırlanırken öncelikle kullanılacak yoğurdun manda yoğurdu olması gerekmekte..Susurluk’ta çok sayıda bulunan ve doğal beslenen mandaların sütünden elde edilen yoğurt belki de yörenin ayranını meşhur eden en önemli etken..Manda sütünden elde edilen yoğurdun protein ve kalsiyum açısından zengin olması Susurluk ayranına ayrı bir lezzet katıyor..Uzmanlara göre bölge ayranını meşhur eden bir diğer formül de kişinin el lezzeti..Son olarak da ayranın köpürmesi için iyice çırpılması...

Susurluk ayranı,tarihi eski zamanlara dayansa da ilk günkü lezzetinden ödün vermeyerek adını dünyaya duyuruyor..

Balıkesir Haberleri,TV100

  Kaynak: ÖZEL HABER
  Hava Durumu HABERLERİ
24 HAZİRAN 2018'DEKİ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE KİME OY VERMEYİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
YUKARI