MEŞHUR ‘AYVALIK TOSTU’

 Tarih: 11-08-2018 12:35:45

Kuzey Ege'nin turizm merkezlerinden Ayvalık ilçesi, yaz aylarında yoğun olmak üzere her yıl yüz binlerce kişiyi ağırlıyor. 

 

Edremit Körfezi'ne gelen ya da İzmir-Çanakkale karayolunu kullanan tatilcilerin önemli bölümü İlçeye Cunda adası, Sarımsaklı Plajları, Şeytan Sofrası gibi turistik mekanları görmek için uğruyor.

 

Çoğu yaz aylarında olmak üzere yılın her döneminde ilçeye gelen yerli ve yabancı turistler, ünü yurt dışına kadar yayılan Ayvalık tostunu yemek için Tostçular Çarşısı'na uğramadan ayrılmıyor. Öyle ki ilçeden tost yemeden gidenler, Ayvalık'a gelmiş sayılmıyor. 

 

Çarşı esnafından Melih Kaan Kuşüzümü yaptığı açıklamada “ yaklaşık 20 yıldır gerçek Ayvalık tostu işini yapıyoruz. Ekmeğin içini tulum peynir , kaşar peynir , salam , sucuk , sosis böyle karışık tostumuza bunları ekleyerek yapıyoruz. Ama bu tost haricinde biz kendi işletmemizin spesiyal tostu var. Tulum peynir ,kaşar peynir ,pastırmamız , kavurmamız bir de kasap sucuğumuzu ekliyoruz .Böyle 5 li çok güzel ,çok orijinal bir lezzetli tost daha yapıyoruz .Tabi müşteri nasıl isterse öyle hazırlayıp sunuyoruz. 7 TL ile 17 TL'ye kadar tost çeşitlerimiz var.Normal kaşar peynirli 7 TL, Tulum peynir o ayrı peynir 10 TL ,karışık 10-15-17 TL  diye gidiyor o orijinal ekmeğin malzemesi ile fiyatı artırıyor.

Ayvalık Tostunun birinci sırrı doğru fabrikadan doğru ekmeği almak. Şekilli olarak yapabiliyorlar ama içeriği tabi hamuru çok farklı onu bizim fabrikamız yapıyor. Ondan sonrası bize ait pişirme işinde profesyonel olarak biz yapıyoruz. O ekmeği çok güzel kızartmak gerekiyor ne fazla ne az ki ekmeğin lezzetine ancak o zaman varılıyor hamur olmaması gerekiyor çok da kurumaması gerekiyor tam ortasında bir ayarda bunu pişirmemiz gerekiyor bunun sırrı burada.’ İfadelerini kullandı.

 

  Kaynak: Haber Merkezi
ANAHTAR KELİMELER
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER BALIKESiR HABERLERİ
Henüz anket oluşturulmamış.
YUKARI